Spannende races tijdens BSB in Assen

IMG_3240

​Afgelopen weekend stonden alweer de een-na-laatste races op het programma. Dit welliswaar tijdens het BSB weekend in Assen. 


Op vrijdag stond er maar een sessie op het programma , namelijk Q1.

Het was goed weer en er stond weinig wind dus er zouden snelle tijden gezet kunnen worden. Ik besloot als een van de eerste de baan in te gaan. Ik kwam gelijk in een lekker ritme terecht en kon de jongens voor me goed volgen. Ik besloot een gaatje te laten vallen en dan naar de jongens toe te rijden. Iedereen ging naar binnen behalve 1 rijder voor me. Ik liet een groot gat vallen en ging dat dicht rijden. Met succes , want ik kon in die ronde zonder slipstream toch een 2e tijd eruit knallen. Met slipstream had er misschien wat meer in gezeten maar ik was tevreden met P2.


Op zaterdag reden we Q2. De temperatuur was nagenoeg het zelfde alleen stond er iets meer wind. Het werd ongeveer zo'n zelfde kwalificatie als op vrijdag. Een mooi groepje rijders allemaal op zoek naar een sleepje. Alleen bleek ik vandaag degene te zijn die voor dat sleepje zou moeten zorgen. Telkens als ik een ronde wilde aanzetten zat of iedereen rechtop of ze zaten in mijn slipstream. Ik besloot binnen te komen en hopend met een ander groepje naar buiten te gaan. Dit werkte niet en wederom zat iedereen achter me aan. Ik besloot de penalty lane te nemen en wilde opnieuw de baan in sturen, bleek dat iedereen nogsteeds achter me aan zat. Ik heb in Q2 mijn rondetijd niet kunnen verbeteren wat resulteerde in een vierde startplaats voor de races op zondag. 


Het beloofde mooie races te worden op zondag. 

Ik had in race een een goede start en kon meteen een plekje goed maken. Al in de eerste ronde wist ik op te komen naar de eerste positie en probeerde weg te komen. Helaas kon ik net niet het tempo maken om weg te komen. Verschillende keren wisselde we wat van positie en met nog 1 ronde te gaan kwam ik aan de leiding te rijden. Ik kon een hoog tempo opleggen en het groepje van zes opsplitsen naar nog maar 3en. Ingaan ramshoek kwam Sasha mij voorbij. Ik kon nog net in zijn slipstream duiken en wilde hem uitremmen. Levi besloot een do-or-die actie in te zetten en kwam op het laatste moment nog binnendoor. Ik kon hiervan profiteren door meer exit mee te nemen de laatste bocht uit. Dit lukte maar werd wijd geduwd door een andere rijder en kwam noodgedwongen op het groene gedeelte van de baan. Wel wist ik als eerste over de finish te komen !

Achteraf besloot de wedstrijdleiding dat ik teveel voordeel had genomen uit het groene gedeelte en ze besloten met terug te zetten naar P3. 

Omdat ik in race 1 de tweede snelste ronde reed mocht ik race 2 vanaf P2 starten. 


Wederom had ik een goede start en dook als tweede de bocht in. In bocht 3 kon ik meteen een plekje goed maken en lag aan de leiding. Nu kon ik wel het tempo neerleggen om het groepje meteen uit elkaar te trekken. We bleven over met een groepje van 4 man. Het leek erop dat race 2 dezelfde race ging worden als race 1. Veel van positie wisselen en mooie inhaal acties. Nu ging ik als 3e de laatste ronde in. Meteen kwam Thom mij voorbij en ging meteen ook door naar de leidende positie. Op het lange rechte stuk van achter naar voren wist ik een goede slipstream te pakken en kwam als eerste aan op de GT. Ik kon laat en agressief remmen en het leek erop dat ik de race ging winnen. Weer besloot een andere rijder een do-or-die actie in te zetten. Op het laatste moment probeerde deze rijder hem er tussen te zetten maar ik gooide de deur dicht, er was contact en ik werd naar  buiten geduwd, wederom op het groene gedeelte. En wederom won ik de race. Helaas vond dat de wedstrijd leiding dat er niet genoeg aanleiding was om rechtdoor te steken en zette me weer terug naar P3. 


Afgelopen weekend is er niet helemaal fair geracet wat misschien wel mijn kansen op de titel hebben verkleind. Ik sta nu op de tweede plek in het kampioenschap gelijk met de nummer 3 op 32 punten achterstand van de nummer 1. 


Aankomend weekend staat de laatste wedstrijd van het jaar voor de boeg tijdens het IDM in Hockenheim. 

Volg ons op social media!

Contact

Stichting Bakkers Race-support
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK-nummer: 71046895

Copyright © Niek van den Broek Racing | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites