Positief raceweekend in Assen

Foto-02-06-19-21-53-22-1

Het raceweekend in Assen zit erop. 

Donderdag zijn we weg gereden naar het TT Circuit in Assen. Nadat alles gekeurd was waren we klaar voor het weekend en we hadden er zin in. 

Vrijdag stonden er twee vrije trainingen op het programma. In de eerste vrije training ben ik alleen de baan in gegaan. Het gevoel met de motor was meteen goed en ik kon stabiele rondetijden neer zetten. 

Na de eerste vrije training hadden we een kleine aanpassing gedaan aan de motor en dit voelde meteen goed aan. Ik kon een paar keer een mooie slipstream van een andere coureur pakken en sloot de eerste dag als 4e van de R3 cup af. 

Tijdtraining : 

Ik besloot achter als eerste de baan in te gaan en te wachten tot er een groepje ontstond. Ik zat samen met Thom en Melvin in een groepje en we reden snelle rondetijden. In de 5e ronde raakte Melvin mij in Ramshoek en raakte de controle over de motor kwijt. Zelf kon ik erop blijven zitten maar Melvin ging er hard af. Ik besloot de pits in te gaan om alles te laten controleren. De motor was nog goed en ik stond op dat moment nog 6e van de R3 Cup. Hier moest nog iets aan gebeuren. Ik kon nu een ander groepje vinden met was Kawasaki's en KTM's. In de allerlaatste ronde had ik een goede slipstream op de veenslang en het lange rechte stuk naar voren. Ik kon mijn tijd nog met 1.5 seconde aanscherpen en sloot de tijdtraining als 3e van de R3 cup af. 

Race 1 : 

Ik kende een goede start en sloot achter wat Kawasaki's  aan. Ik kon goed in de slipstream blijven maar de jongens voor mij konden het tempo van de kopgroep niet volgen. Rick kon wel mee met de kopgroep en reed weg van mij. Ik lag op dat moment tweede in de R3 cup. Sasha prikte nog een paar keer maar ik bleef in de kop van het groepje. Met nog 4 ronden te rijden ontstond er een gaatje naar de jongens achter mij. Samen met een Kawasaki en een Yamaha kon ik wegrijden van het groepje achter mij en finishte als tweede in de R3 cup en negende totaal. Ik was erg tevreden met dit resultaat. 

WUP: 

In de warm-up probeerde ik in mijn eentje te rijden. Ik kon in mijn eentje snelle rondetijden neerzetten en dit zag er goed uit voor de tweede race. 

Omdat ik in race 1 de snelste rondetijd op de klokken zette mocht ik vanaf P4 starten en P1 van de R3 cup.

Race 2 :

Ik kende wederom een goede start en sloot aan achter de kopmannen. Ik kon de eerste rondes goed volgen maar toen de jongens voor me bij elkaar in de slipstream kropen redde ik het niet meer om het vermogensverschil in de bochten dicht te remmen. Ik reed een paar rondes alleen en had een klein gaatje naar de volgende R3 cup rijder achter me. Wederom kwamen er twee Kawasaki's voorbij en kon ik mooi aansluiten. Ik kon wegrijden van de rest van de R3 cup, en met nog 4 rondes te rijden kregen we een rode vlag. De race werd afgevlagd en ik finishte als 1e van de R3 cup en 7e totaal ! Wederom heel erg blij met dit resultaat !


Ik wil al miin sponsoren en supporters bedanken. Zonder hen was dit niet mogelijk. 

Nu snel alles klaar maken want woensdag vertrekken we weer naar Oschersleben voor het volgende evenement. Dit vind plaats samen met het IDM in Oschersleben. 
Volg ons op social media!

Contact

Stichting Bakkers Race-support
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK-nummer: 71046895

Copyright © Niek van den Broek Racing | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites