Loon na werken voor Niek in eerste race-weekend.

FB_IMG_1555239086052

Het eerste raceweekend van 2019 zit erop. 

Donderdag avond is het team en ik afgereisd naar het circuit van Croix en Ternois. Vrijdag heb ik zes sessies gereden, ik heb hier de laatste aanpassingen aan de motor gemaakt en we waren klaar voor het weekend. 


Zaterdag : 

Op de ( koude ) zaterdag stonden twee kwalificaties gepland. Om 11:15 begon de eerste kwalificatie. 

Ik ging wat later de baan op en vond al snel een sleepje. Na twee out-laps begon ik aan mijn eerste snelle ronde. Dit lukte en dook als eerste van de Yamaha R3 Cup in 59'ers. Ik probeerde nog een aantal snelle rondes in mijn eentje te zetten maar dit lukte niet omdat er veel wind stond. Ik wilde nog 1 snelle ronde zetten voordat ik de pits in ging. Ik pushte hard en in bocht 3 verloor ik bijna de controle over de motor. De achterkant stapte weg en ik kreeg een highsider , gelukkig kon ik deze nog opvangen en kwam hier goed weg. Nadat ik de pits uit kwam vond ik nog een sleepje. Ik begon weer de pushen en in de laatste ronde van de kwalificatie zette ik mijn snelste ronde neer wat goed was voor P3. Op slechts een paar duizendste van P2 en P5. Het zat dus erg dicht bij elkaar. 


Q2. 

Direct in de tweede kwalificatie ontstond er een groepje van vijf rijders waaronder ik. Helaas lag er in de laatste bocht een oliespoor op de ideale lijn. Ik wist weer als een van de eerste in de 59'ers te duiken en stond op P1. Sasha ( ex redbull rookies rijder ) zat in mijn slipstream en wist nipt onder mijn tijd door de komen. Ik kon mooi bij de andere jongens aanpikken om te kijken wat voor lijnen zij reden. Ik wist dat de tijd uit Q1 niet verbeterd kon worden dus reed ik veel achter andere jongens aan. Ik sloot Q2 uiteindelijk af als tweede met maar een paar duizendste naar P1. Zeer tevreden dus. 

Uitslag Q1 en Q2 : P3, dus de derde startplek voor beide races. 


Zondag : 

Race 1 :

Ik kende een goede start en wist meteen de kop over te pakken. Achter mij ging meteen een rijder onder uit waardoor we met zijn 4en weg konden rijden. Samen met Sasha , Rick en Thom reden we een aantal seconde weg van de rest van het veld. We wisselden wat van positie maar ik wilde veel op kop rijden. Ik had een goede race pace en sloegen een klein gaatje naar Thom. In de laatste ronde kon ik mooi uit de slipstream van Sasha komen en in bocht 1 pakte ik de kop over. Ik reed een snelle ronde maar wederom in bocht 3 stapte mijn achterkant weg waardoor ik wat tijd verloor. Ik kon niet de juiste drive pakken naar de laatste bocht toe en Sasha en Rick kwamen binnendoor. Ik hoopte ze nog op de exit te pakken maar dit lukte niet en finishte op P3 op slechts 1 tiende van P1. 


Race 2 : 

Thom kende een wereldstart en pakte de kop. Ik kon mooi een paar jongens voorbij en kwam op P2 door de eerste ronde. Meteen werd ik ingehaald door Sven. Ik zag dat Thom een gaatje van ongeveer een seconde had en ging Sven voorbij. Ik reed het gaatje naar Thom snel dicht en we reden met zijn tweeën weg van de rest. De jongens achter mij konden goed samenwerken en reden het gaatje naar mij en Thom dicht. In de laatste fase van de wedstrijd reed ik veel op kop en wederom werd ik in de laatste bocht ingehaald door Sasha en Rick. Wederom een domme fout en pakte wederom P3. 


Over race 1 ben ik zeer tevreden, race 2 wat minder. Dat ik mezelf twee keer op de zelfde manier laat inhalen vond ik niet slim. Maar hier ga ik aan werken en kijk erg uit naar de volgende race in Assen op 31 Mei - 1 en 2 Juni. 

Volg ons op social media!

Contact

Stichting Bakkers Race-support
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK-nummer: 71046895

Copyright © Niek van den Broek Racing | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites