Lastig raceweekend voor Niek in Oschersleben.

Foto-07-06-19-15-59-42

Afgelopen weekend heb ik in Oschersleben gereden. 

Omdat we samen met het WK Endurance reden was het ditmaal een ander weekend.

We begonnen op donderdag met de vrije trainingen. De eerste vrije training was droog. Al begon het wel na 5 minuten te druppelen en veel rijders kozen er voor om naar binnen te gaan. Ik bleef buiten en keek het even af. Na 1.5 ronde stopte het met regenen en begon ik steeds harder te rijden. De laatste 10 minuten waren helemaal droog. Ik kon niet echt in mijn ritme komen en sloot de training als 4e van de R3 cup af. 

De tweede vrije training was nat. Ik besloot met regenbanden naar buiten te gaan waar velen dit niet deden. Ik kon mooi achter Sasha aan rijden en had een goed gevoel in deze toch wel listige omstandigheden. De baan begon echter steeds meer op te drogen en er kwam zelfs een droge lijn in. We hadden niet genoeg tijd meer om wielen te wisselen dus ik besloot op regenbanden door te rijden. Toch ging dit best goed en sloot deze training als 2e af. 

Op vrijdag reden we 1 kwalificatie. In deze kwalificatie kwam ik al snel alleen te rijden. De punten die ik de dag ervoor opgemerkt had werkte goed want in mijn 2e geklokte ronde verbeterde ik mijn tijd van vorig jaar al. Zelf kon ik constante ronde tijden rijden maar voor een goede startplaats moest je toch echt wel wat slipstream hebben. Ik kwam in een mooi groepje met Sven en Thom. Ik sloot de eerste kwalificatie als 4e af. 

Op zaterdag hadden we een drukke dag, een 2e kwalificatie en 2 races. 

In de 2e kwalificatie zocht iedereen elkaar op. Na een paar minuten reed ik op kop van het groepje en in de snelste bocht van het circuit ging het mis. Een rijder achter me verloor de voorkant en nam mij mee. Ik crashte hard en de motor was flink beschadigd. Het team had topwerk geleverd om de motor op tijd af te hebben alleen mocht dit niet baten in race 1. 


In race 1 had ik een hele goede start en sloot achter de nummer 1 aan .Helaas merkte ik dat er in de 2e ronde iets aan de hand was met de motor. Ik besloot binnen te komen en we zijn niet meer verder kunnen rijden ivm technische problemen. 

Wederom had het team de motor op tijd klaar voor race 2.

In race 2 kende ik een mindere start waardoor ik agressief moest zijn in bocht 1 om nog wat plaatsen goed te maken. Er ontstond een mooi groepje van de top 4 van de R3 cup. Het wisselde iedere ronde af , en de nummer 4 van het groepje moest afhaken. Samen met Thom en Sasha reed ik weg van de rest maar halverwege de race maakte ik wat foutjes waardoor het gat alleen maar groter werd. Ik werd uiteindelijk 3e.


Niet helemaal tevreden met hoe het ging afgelopen weekend maar binnenkort is het tijd voor revanche tijdens de Alpe Adria Cup in Oschersleben. 

Ik wil iedereen bedanken die mij is komen supporteren en natuurlijk ook alle sponsoren.  Volg ons op social media!

Contact

Stichting Bakkers Race-support
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK-nummer: 71046895

Copyright © Niek van den Broek Racing | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites